IT Bezbjednost

IT Bezbjednost

U današnje vrijeme, kada se i kućni aparati sve više povezuju na Internet, porast broja virusa i malicioznih programa je sve veći. Po statistikama iz 2014. godine, na dnevnom nivou se pojavljivalo po skoro 1 milion  programa ove vrste. Stoga, potreba za IT bezbjednošću je konstantno u porastu. Lokalne mreže moraju biti adekvatno zaštićene na više nivoa kako bi se obezbijedili povjerljivost, integritet i dostupnost podataka.

Od samih računara koji su veoma često meta zlonamjernih programa (virusi, trojanci, malware..), preko e-mail zaštite, provjere integriteta fajl sistema, provjere mrežnog saobraćaja, bezbjednog povezivanja sa udaljenim lokacijama, pa do bezbjednog pristupa samom Internetu, veliki je broj tačaka u kojima je neophodno konstantno vršiti provjeru i zaštitu, kako bi se pravovremeno preduprijedili gubitak, oštećenje ili otuđenje elektronskih informacija i obezbijedila njihova konstantna dostupnost.

Iz navedenih razloga nudimo širok spektar usluga i opreme kojima je moguće smanjiti sigurnosne rizike i povećati sigurnost i optimalno funkcionisanje informacionog sistema. Rješenja koja zastupamo su idealna za primjenu u manjim i srednjim kompanijama kakvih je najviše na tržištu u Crnoj Gori. Međutim, na jednako kvalitetan način možemo da predložimo i primijenimo rješenja i za velike kompanije.


Ukoliko imate potrebu za kompleksnim rješenjima IT bezbjednosti koji obuhvataju naprednije sisteme kao sto su IDS, centralizovani syslog server, High Available mrežnu infrastrukturu, DLP ili neki drugi sistem koji Vam je neophodan kako bi se zadovoljili poslovni zahtjevi možete nas kontaktirati kako biste sa našim inženjerima našli optimalno rješenje.