Kako Vaša IT infrastruktura vremenom raste, postaje sve teže nadgledati veliki broj radnih stanica, aktivne mrežne opreme, servera i drugih uređaja. Održavanje postaje sve teže, a kada nastane neki problem, sve je teže naći brzo i efikasno rješenje. Iz ovog razloga, monitoring sistemi postaju nezaobilazna komponenta Vašeg informacionog sistema. Mi ćemo Vam pomoći da odaberete odgovarajući monitoring sistem i uradiće implementaciju istog.

Kada govorimo o monitoring sistemima, govorimo prije svega o sistemima za monitoring računarskih mreža i sistemima za monitoring zaposlenih lica (kontrola radnih stanica), a zatim i o specijalizovanim sistemima za monitoring pojedinih vitalnih komponenti informacionog sistema, kao što su database serveri ili aplikacije.

Sistemi za monitoring računarskih mreža će pomoći da kompletnu mrežu, uključujući bilo koju aktivnu mrežnu opremu kao i servere držite pod kontrolom. Moguće je nadgledati sve mrežne komponente preko PING testova, mjeriti mrežni saobraćaj preko SNMP protokola, kontrolisati rad pojedinih servisa (HTTP, HTTPS, SMTP, POP3…), kontrolisati stanje servera (zauzetost memorije, diskova, otkaz uređaja i sl), mjerenje koliko je neki link zdrav (mrežna tomografija), moguće je analiziranje ruting tabela, automatizovano slanje upozorenja o problemu i na kraju statistička obrada podataka sa izvještajima.

Sistemi za monitoring zaposlenih lica vrše kontrolu radnih stanica, odnosno ono što se dešava na njima. Moguće je ograničiti akcije korisnika, neometano nadgledati rad zaposlenih, udaljeno kontrolisati računar prilikom rješavanja problema, kontrolisati odlazne mail-ove koje je korisnik poslao, dokumenta koja je pregledao i još dosta toga.

 

Zakaži prezentaciju